Uitstel van belastingbetaling toch nog verlengd tot 1 oktober 2021

Indien u als ondernemer door de coronacrisis in liquiditeitsproblemen bent gekomen, kunt u toch nog uitstel van belastingbetaling krijgen tot 1 oktober 2021.

Bijzonder uitstel van betaling. Onlangs was er besloten dat het bijzonder uitstel van betaling per 1 juli 2021 zou eindigen. Begin deze maand nam de Tweede Kamer een motie van de VVD aan waarin stond dat ondernemers tot 1 oktober 2021 uitstel moeten kunnen krijgen. Staatssecretaris Vijlbrief heeft nu besloten om hier gehoor aan te geven. Veel ondernemers verdienen ondertussen weer genoeg om hun loonheffingen en btw te betalen. Dat geldt echter niet voor alle ondernemers, die door het betalen van belastingen verder in financiële problemen kunnen komen. Vandaar dat er besloten is om de mogelijkheid tot uitstel van belastingbetaling te verlengen tot 1 oktober 2021, aldus een uitspraak van Vijlbrief in een Kamerdebat.

Terugbetalen belastingschuld. Een kwart miljoen ondernemers hebben sinds maart 2020 uitstel van belastingbetaling aangevraagd. Vanaf oktober 2022 moeten deze belastingschulden terugbetaald gaan worden. Hiervoor krijgt u vijf jaar de tijd.De mogelijkheid om uitstel van belastingbetaling aan te vragen, liep aanvankelijk af op 1 juli 2021, maar dit is nu verlengd tot 1 oktober 2021. De belastingschulden moeten vanaf 1 oktober 2022 worden terugbetaald. Hiervoor krijgt u vijf jaar de tijd.